‘Van Bommel is er gewoon bij tegen Club Brugge na rode kaart

‘Van Bommel kent zijn straf na rode kaart tijdens Charleroi – Antwerp’

23 oktober 2023 om 16:03
Laatste update: 23 oktober 2023 om 17:06

Mark van Bommel, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, krijgt slechts een voorwaardelijke schorsing na zijn rode kaart tegen Sporting Charleroi. Van Bommel kreeg rood wegens protesteren tegen de vierde official. Uiteindelijk won Charleroi de match met 3-2 van Antwerp.

Uiteindelijk is van Bommel slechts één voorwaardelijke speeldag geschorst en krijgt hij daarbij een boete van 500 euro, weet Het Laatste Nieuws. Hierdoor kan van Bommel er gewoon bij zijn wanneer Antwerp aankomende zondag op bezoek gaat bij Club Brugge.

Van Bommel was het tijdens de match tussen Charleroi en Antwerp niet eens met een beslissing van scheidsrechter Wesli De Cremer. Van Bommel protesteerde bij de vierde official en kwam daarbij uit zijn zone. “Meneer Van Bommel verliet zijn neutrale zone op een ostentatieve manier en liep naar de vierde official om met woord en gebaar duidelijk te maken dat hij het oneens was met de beslissing van de scheidsrechter om door te laten spelen en geen vrije trap toe te kennen aan Antwerp”, deelt De Cremer in zijn wedstrijdverslag.

Volgens het Bondsparket waren de feiten die Van Bommel had gepleegd niet zwaar genoeg om een effectieve schorsing op te leggen. “De heer Van Bommel heeft geen disciplinair verleden in België waardoor hem de gunst van het uitstel verleend kan worden waarbij de het Bondsparket de wens uitdrukt dat deze schorsing een ontradend effect zal hebben in de toekomst om nogmaals een dergelijke houding te vertonen”, aldus het Bondsparket.