Leider Union wint simpel van Eupen, zesde nederlaag op rij voor de Panda's

20 oktober 2023 om 22:35

Union blijft voor minstens nog één week de leider in de Jupiler Pro League. Vrijdag won het immers simpel van KAS Eupen. De Panda's eindigden met tien spelers na een rode kaart voor Nathan Bitumazala in de slotfase.

Na het interlandvoetbal ontwaakte vrijdag de Jupiler Pro League. Natuurlijk werd in Brussel stilgestaan bij de aanslag op de dag van België – Zweden. De match begon met een indrukwekkende minuut stilte. Tijdens de match kwam er ook een mooi eerbetoon van Nilsson. De Zweed opende na 27 minuten de score. Daarna stak de aanvaller van Union twee vingers in de lucht.

De 1-0 voorsprong van Union was meer dan verdiend. De thuisploeg dicteerde de wet en Eupen geraakte niet aan de andere kant van het veld. Vier minuten na de openingsgoal was de match eigenlijk al beslist. Met een heerlijke actie zette Puertas Rasmussen op weg naar de 2-0.

De tweede helft was eigenlijk overbodig, want de bezoekers konden geen vuist maken. Toen invaller Amoura de 3-0 maakte, was het helemaal boeken toe voor Eupen. De VAR had net voordien de 3-0 voorkomen en ook de paal hield Union nog van een doelpunt.

In de slotfase viel bij Union Nilsson nog geblesseerd uit. Palsson scoorde nog tegen, maar een minuut later was het via Kabangu alweer raak aan de andere kant. Vlak voor het eindsignaal ontving Bitumazala nog rood (twee keer geel).