Caluwé verklaart vroeg vertrek bij Club Brugge: "Een schitterende club"

Caluwé verklaart vroeg vertrek bij Club Brugge: "Een schitterende club"

18 oktober 2023 om 16:16

Iets meer dan een jaar geleden kondigde Club Brugge de komst van Tom Caluwé aan, maar nog geen jaar later was hij alweer vertrokken. Ondanks zijn snelle vertrek, heeft hij geen slecht woord te vertellen over Blauw-Zwart.

In een gesprek met Het Nieuwsblad geeft Caluwé aan dat hij heel tevreden kan terugblikken over zijn periode bij Club Brugge. "Ik kwam er in een schitterende club terecht. Qua complex is dat gewoon Europese top, maar ik voelde me niet top in mijn rol", legt Caluwé uit.

Bij Club Brugge moest Caluwé de rechterhand van Vincent Mannaert worden, maar na slechts enkele maanden zat zijn verhaal er al op. Daar vroeg hij zelf om. "Ik had al snel aangegeven dat ik liever op zoek ging naar een nieuwe uitdaging en uiteindelijk zijn we op een heel nette manier uit elkaar gegaan", aldus Caluwé.

Lang moest hij ook niet zoeken naar een nieuwe job. Afgelopen zomer werd hij aangesteld als Sportief Manager bij Zulte Waregem. Hij wilde op 45-jarige leeftijd ook niet te lang zonder nieuwe uitdaging zitten. "Ik voel me nog veel te jong om thuis te zitten", aldus Caluwé nog.