Franse minister doet aparte claim: ''Benzema in contact met terreurorganisatie''

Franse minister doet aparte claim: ''Benzema in contact met terreurorganisatie''

18 oktober 2023 om 09:45
Laatste update: 18 oktober 2023 om 09:46

Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin, staat Karim Benzema in contact met de groepering Moslimbroederschap. Dat vertelt de minister bij het Franse CNews. Moslimbroederschap wordt in Frankrijk gezien als een terreurorganisatie.

"We zijn er allemaal van op de hoogte dat mijnheer Karim Benzema (35) nauw contact heeft met het Moslimbroederschap", vertelde de minister van de Franse op de nationale televisie. Benzema deelde op X een steunbetuiging voor de mensen in de Gazastrook voor de oorlog met Israël. Dit kwam onder andere Anwar El Ghazi al duur te staan. Hij werd dinsdagavond op non-actief gezet door zijn club Mainz na dezelfde soort berichten.

'Al onze gebeden gaan uit naar de inwoners van Gaza, die opnieuw het slachtoffer zijn geworden van onrechtvaardige bombardementen (door Israël), waarbij geen vrouwen of kinderen worden gespaard', luidde het bericht van Benzema op zijn social media. Hier vielen andere Franse politici eerder al over. Zo werd de spits van Al Ittihad al een "agent van Hamas-propaganda" genoemd in de Franse politiek.