'Engelsen en Amerikanen willen KVO, Coucke blijft struikelblok'

'Engelse en Amerikaanse investeerders willen Oostende, Coucke blijft struikelblok'

17 oktober 2023 om 22:26

KV Oostende kreeg dinsdag weer wat ademruimte van de Licentiecommissie, maar donkere wolken blijven boven de club hangen. Enkel een vlugge verkoop kan nog soelaas bieden. Zo'n overname zou er binnen enkele weken al kunnen aankomen. Een Amerikaanse en een Engelse investeerdersgroep zijn de voornaamste kandidaten.

De voorbije maanden ging KVO op zoek naar verschillende overnemers, nu schieten er nog twee hoofdkandidaten over, weet Het NieuwsbladNamen zijn niet bekend, maar het gaat dus over twee investeringsmaatschappijen, eentje uit Groot-Brittannië en eentje uit de Verenigde Staten. Die eerste zou al twee andere clubs in haar portefeuille hebben zitten.

De groep uit de VS is dan weer aangebracht door ... Paul Conway. Dat is best opmerkelijk, aangezien de zakenman de huidige eigenaars van Oostende, de Pacific Media Group, ook al naar de Belgische Noordzee lokten. PMG wordt niet bepaald op handen gedragen door de aanhang, wel integendeel. Die Amerikanen hebben KVO slecht beheerd, zo luidt de kritiek. Mede daarom moest Conway al vroeg een stap opzij zetten.

Als de nieuwe Amerikaanse investeerders aan het langste eind zouden trekken, krijgt Conway toch nog een percentage voor zijn aandeel als tussenpersoon. Anders krijgen de Engelsen vrij spel, hoewel zij nog in hun maag zitten met Marc Coucke. Of meer bepaald: de huursom die de club jaarlijks moet afbetalen voor het gebruik van de hoofdtribune, die aan Coucke toebehoort. Die vergoeding komt neer op 800.000 euro per jaar. Dat is veel te duur voor een club uit de Challenger Pro League. Enkel met een nieuwe huurdeal wil de Engelse groep instappen.