Barcelona duidelijk over toekomst van De Jong: 'Maar hij moet zelf beslissen'

Barcelona erg duidelijk over toekomst van De Jong: 'Maar hij moet zelf beslissen'

17 oktober 2023 om 10:40

FC Barcelona verlengde onlangs de contracten van een aantal spelers en trainer Xavi en de volgende in dat rijtje moet Frenkie de Jong worden. Dat bevestigt technisch directeur Deco in gesprek met Mundo Deportivo. De Portugees is duidelijk dat Barça hem graag langer wil houden.

"Toen ik begon als technisch directeur heb ik me eerst netjes voorgesteld aan zijn zaakwaarnemer", vertelt Deco over de mogelijke contractverlenging van Frenkie. "Als we het over de toekomst hebben is hij zeker één van de spelers, waarvan we willen dat hij lang bij ons blijft. We hebben alleen nog niet gesproken over de verlenging van Frenkie. We willen met hem net zo graag verlengen als dat we met Ilkay Gündogan, Ronald Araujo en Gavi willen."

Frenkie heeft bij Barcelona nog een contract tot de zomer van 2026. Deco heeft daarom ook niet direct haast. "We willen dat hij hier nog lange tijd blijft en dat is zeker tot 2026. We zien dat Frenkie het naar zijn zin heeft in Barcelona. Hij leeft hier een mooi leven, speelt op het hoogste niveau en is zichtbaar gelukkig. Uiteindelijk is het wel de speler die de beslissende keuze maakt in dit proces."

Eind van de zomer kwam er nieuws naar buiten dat de zaakwaarnemers van Frenkie het onderste uit de kan willen halen in de gesprekken met Barça. Dit omdat de club vorig jaar nog van de Nederlander af wilde. Hoe de entourage van Frenkie nu in toekomstige gesprekken staat is nog niet bekend.