Bornauw over de lichtshow bij Anderlecht

Bornauw over de lichtshow bij Anderlecht: “Evenementieel, anders een dure grap”

9 oktober 2023 om 23:38

Kenneth Bornauw, de CEO Non-Sports, van RSC Anderlecht gaat dieper in op de lichtshow voor de 80-jarige verjaardag van clublegende Paul van Himst. De nieuwe lampen van Anderlecht maakten de spectaculaire lichtshow mogelijk, maar Bornauw vertelt dat de fans dit niet iedere week in de Jupiler Pro League hoeven te verwachten.

Een lichtshow zoals degene die Anderlecht gaf voor de verjaardag van Van Himst kost op zichzelf 250.000 euro. Dit bedrag was mee inbegrepen met de aanschaf van de lampen voor 500.000 euro. Zo'n lichtshow kunnen de fans niet iedere week verwachten. “Dat is evenementieel, anders zou het een dure grap worden. Voor de speciale gelegenheden, zoals zaterdag er zeker eentje was, kan dat dus wel. Maar ook met de witte ledlampen die er blijvend hangen, kunnen we meer experimenteren”, citeert Het Nieuwsblad Bornauw.

Bornauw vertelt verder dat om een lichtspektakel te creëren het essentieel is dat het wel donker genoeg is. “Uiteraard moet het helemaal donker zijn om die effecten ten volle tot uiting te laten komen. Een wedstrijd op zaterdagavond is dus ideaal, maar in het verleden was de Brusselse politie daar geen groot voorstander van. Afgelopen zaterdag mocht het wel en alles is goed verlopen, dus we sluiten niet uit dat we de komende maanden vaker 's avonds zullen spelen”, besluit Bornauw.