Bornauw over investering in lampen Anderlecht

Bornauw over investering in lampen Anderlecht: “Alsof je in je eigen living staat”

9 oktober 2023 om 22:26

RSC Anderlecht kwam voor en tijdens de 3-1 overwinning op KV Mechelen met een spectaculaire lichtshow. De show was ter ere van Paul van Himst. De clublegende vierde zijn 80e verjaardag. De actie was mogelijk doordat Anderlecht geïnvesteerd heeft in nieuwe ledlampen.

Anderlecht heeft de oude lampen die nog op dieselgeneratoren werkten vervangen. Er zijn nu ongeveer 300 witte ledlampen toegevoegd aan het Lotto Park. De lampen zijn milieuvriendelijk en zuinig, het verbruik is 30% lager en de helderheid kan worden aangepast. Anderlecht investeerde 500.000 euro in de nieuwe verlichting.

Kenneth Bornauw, de CEO Non-Sports van Anderlecht, vertelt over de lichtshow en de nieuwe lampen. “Zo'n show was uniek in België. Het is een manier om de fanbeleving in het Lotto Park naar een hoger niveau te tillen. Er zijn nog clubs die ledverlichting gebruiken in de Jupiler Pro League, maar niet op deze manier”, citeert Het Nieuwsblad Bornauw.

Bornauw is erg blij met het feit dat de lampen direct functioneren bij Anderlecht. “Terwijl je vroeger een kwartier moest wachten vooraleer de verlichting optimaal functioneerde, zet je de verlichting nu met een vingerknip aan of uit, alsof je in je eigen living staat. Die 300 nieuwe lampen blijven permanent hangen, maar het zijn ook mobiele armaturen. Als we ooit verhuizen uit het Lotto Park, gaat de verlichting dus gewoon mee”, besluit Bornauw.

Bornauw vertelde wel dat de lichtshow een speciale gelegenheid was. De fans in het Lotto Park kunnen dit spektakel niet iedere week verwachten bij paars-wit.