Degryse: ‘Anderlecht zit in een nieuwe fase, ze gaan meedoen voor de prijzen’

Degryse: ‘Durf eerste keer zeggen dat Anderlecht mee gaat doen voor prijzen’

9 oktober 2023 om 09:25
Laatste update: 9 oktober 2023 om 09:51

RSC Anderlecht is goed aan het seizoen begonnen. Paars-wit staat op een tweede plek met 21 punten uit tien wedstrijden. Afgelopen speeldag werd er met 3-1 gewonnen van KV Mechelen.

Marc Degryse ziet een volassen Anderlecht. ‘Ik was zaterdag op Anderlecht en zag het eerbetoon voor de 80ste verjaardag van Paul Van Himst. Voor de eerste keer durf ik zeggen dat Anderlecht in een nieuwe fase is beland. Ze gaan meedoen voor de prijzen. Dat had ik tot nu toe niet gezegd omdat ik Anderlecht nog te voorzichtig vond, maar ik zie nu meer volwassen en offensief voetba’, citeert Het Laatste Nieuws de analist.

De selectie van Anderlecht is veelzijdig en gebalanceerd. ‘De veldbezetting met Rits op 'de 6' met de offensieve spelers Leoni en Stroeykens ervoor bevalt me. Op de flanken komen Dreyer en Hazard vaak naar binnen, en gaan Sardella en Augustinsson dan op de buitenkant. Ik zie veel positieve signalen: Vertonghen speelt van achteruit goed verticaal in, Amuzu scoort voor de derde keer als invaller, Dolberg en Hazard kunnen nog groeien en Leoni charmeert. Hij heeft twee goeie voeten en is leuk om naar te kijken.’

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)