Ten Hag wordt gesteund

Beckham steunt Ten Hag: 'Goede coach, alleen moelijke tijd voor hem'

8 oktober 2023 om 14:40
Laatste update: 8 oktober 2023 om 14:11

David Beckham staat achter Erik ten Hag als manager van Manchester United. De Nederlander verloor dit seizoen al zes van de elf wedstrijden, maar boekte zaterdagmiddag dankzij invaller Scott McTominay wel een zwaarbevochten overwinning op Brentford (2-1).

Beckham was zaterdag in Qatar bij de Formule 1-race. Daar werd de voormalig middenvelder, tussen 1992 en 2003 actief voor United, gevraagd naar de situatie bij de club. "Ik denk dat Ten Hag een goede coach is. Het is alleen moelijke tijd voor hem, ook door alles wat er bij de club gebeurt. Dat maakt het er niet makkelijker op voor hem. We willen allemaal dat die onrust snel verdwijt en dat er een beslissing wordt genomen voor de club, fans, de manager en de spelers. Er is stabiliteit nodig", aldus Beckham voor de camera van Sky Sports. 

De eigenaar van Inter Miami doelt daarmee op het voortslepende overnameproces bij United, iets wat de gemoederen al maanden bezighoudt. Zowel een Qatarees consortium als miljardair Jim Ratcliffe zijn in de race om het roer over te nemen op Old Trafford. Momenteel is de club nog eigendom van de familie Glazer, tot grote onvrede van een deel van de aanhang. 

"We hebben allemaal een voorkeur voor wie de club moet gaan leiden en terug moet gaan brengen naar de top", vervolgt Beckham. "United is een van de grootste clubs ter wereld. Misschien wel dé grootste. Ik denk dat ik wel weet wie de meest gescbikte mensen zijn om de club te gaan leiden. Sheikh Jassim? We gaan het zien", besluit Beckham.