Koeman rekent bij Oranje op Verbruggen en Lang, ook één debutant in selectie

6 oktober 2023 om 19:44

Ronald Koeman heeft de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland bekendgemaakt. Daarbij zit Nick Olij voor de eerste keer in zijn loopbaan, ook Jeremie Frimpong, Bart Verbruggen (ex-RSC Anderlecht) en Noa Lang (ex-Club Brugge) zitten weer bij de selectie. Het Nederlands elftal speelt op 13 oktober in de Johan Cruijff Arena tegen Les Bleus, drie dagen later wacht een ontmoeting in Athene.

Ten opzichte van de voorselectie zijn Sven Botman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Andries Noppert afgevallen. Bij bijna alle namen is dat vanwege een blessure. Bij Noppert is het om sportieve redenen. Naast Olij en Frimpong is ook de naam van Brian Brobbey terug te vinden in de definitieve selectie van Koeman. Net als Quilindschy Hartman van Feyenoord.

Twee weken geleden bracht Koeman de voorlopige selectie naar buiten. Op die 29-koppige lijst vielen de namen van Frimpong en Olij al op. De Bayer Leverkusen-back zat de afgelopen interlandperiode een 'straf' uit, omdat hij afzegde voor het EK met Jong Oranje. Sparta Rotterdam-keeper Olij zat er voor de eerste keer bij.

Oranje staat na vier EK-kwalificatiewedstrijden op de tweede plek in Groep B. Frankrijk is de ongeslagen koploper met vijftien punten uit vijf duels. Het Nederlands elftal staat in puntenaantal gelijk met Griekenland (9). Wel hebben de Grieken een wedstrijd meer gespeeld. 

Volledige selectie:

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton)
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale)
Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord)
Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim)