Eerste Gentse overwinning in Conference League: "Een volwassen prestatie"

5 oktober 2023 om 23:15

KAA Gent kon donderdag de eerste driepunter pakken in de Conference League en na een dominante wedstrijd met 2-0 winnen van Maccabi Tel Aviv. Hein Vanhaezebrouck was achteraf tevreden, maar zag ook werkpunten.

"Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel een volwassen prestatie geleverd", begon Vanhaezebrouck bij Sporza. "De tegenstander had ook absoluut zijn kwaliteiten, dus we moesten alert zijn. Maar we hebben heel scherp verdedigd, weinig weggegeven en ze pijn gedaan op de momenten dat het kon."

Gent wist te winnen, al vond Vanhaezebrouck het toch niet zo overtuigend. Al waren er volgens hem wel verzachtende omstandigheden daarvoor. "Het had wat meer kunnen zijn, maar we mogen niet vergeten dat dit de zesde match is in een heel korte periode. We hebben verdiend gewonnen, ook al hebben we ze zeker niet overrompeld", aldus de coach.

Besluiten deed hij met mooie woorden voor jubilaris Tarik Tissoudali, die in zijn honderdste wedstrijd voor Gent twee keer kon scoren. "Ik ben blij voor Tissoudali, we mogen niet vergeten waar hij vandaan komt. Als je zo lang uit geweest bent, is het niet zo simpel om dat niveau terug te krijgen. Beetje met beetje is hij daar aan het werken", geeft Vanhaezebrouck nog aan.