Yamal ineens van het veld bij Barça in CL tegen Porto

Yamal ineens weg bij Barça, 9 man tegen Porto, talent voelde zich niet zo goed

5 oktober 2023 om 11:32

FC Barcelona speelde na de rode kaart van Gavi al met tien man, maar de Catalanen speelden zelfs lange tijd nog met negen. Dat was niet door een rode kaart, maar door het plots ontbreken van Lamine Yamal. Volgens trainer Xavi had dat een aparte reden, onthulde hij achteraf.

In de 71e minuut werd het spel even onderbroken en in die onderbreking trok Yamal direct een sprint richting de kleedkamer. Nadat hij negen minuten wegbleef besloot trainer Xavi toch maar Marcos Alonso in te brengen, omdat de piepjonge aanvaller niet verder kon. Yamal werd in Portugal de jongste basisdebutant voor Barcelona ooit, maar hij heeft daar dus geen negentig minuten van kunnen genieten. Barça won uiteindelijk wel met 0-1.

Xavi bevestigde achteraf waarom Yamal ineens van het veld ging. "Hij voelde zich niet lekker. Hij was ziek en dat had hij me al wel eerder gezegd. In een korte onderbreking zei ik tegen hem dat hij naar de wc moest gaan. Uiteindelijk bleek dat hij na negen minuten niet meer verder kon, dus heb ik hem helaas moeten wisselen", zei Xavi op zijn persconferentie. Ferran Torres was de enige doelpuntenmaker in het duel met Porto.