Engelse media weten het zeker: Ten Hag is veilig bij Manchester United

Engelse media weten het zeker: Ten Hag is veilig bij Manchester United

4 oktober 2023 om 13:26

Erik ten Hag is voorlopig veilig. Dat melden Engelse media, waaronder The Athletic en The Guardian. Een eventueel ontslag is geen onderwerp van gesprek bij het bestuur van Manchester United.

Manchester United is onder leiding van Ten Hag dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen, met zes nederlagen in tien wedstrijden. Dinsdagavond ging het weer mis: Galatasaray was met 2-3 te sterk op Old Trafford. De druk op Ten Hag zwelt aan, maar dat komt vooral door de buitenwacht. Binnen de club heeft niemand het over een breuk met Ten Hag, klinkt het.

Het bestuur van United beschouwt Ten Hag nog steeds als de juiste manager om de weg naar boven te vinden, zowel voor de korte als lange termijn. Hoewel de Nederlander zich niet wenst te verschuilen achter de vele blessures, wordt intern erkend dat het wel degelijk invloed heeft gehad op de resultaten.

Tegelijkertijd spendeerde United afgelopen zomer 200 miljoen aan nieuwe spelers, waaronder Rasmus Hojlund, Mason Mount, Andre Onana en Sofyan Amrabat, en wordt er beterschap verwacht. Zaterdag komt Brentford op bezoek in de achtste speelronde van de Premier League. Daarna begint de interlandperiode.