'Volgende Bundesliga-club zet Gimenez hoog op lijstje'

'Verrassende club duikt op in strijd om Gimenez: prijs valt fors stuk lager uit'

2 oktober 2023 om 23:31
Laatste update: 2 oktober 2023 om 23:48

Santiago Gimenez, de spits van PSV, heeft de verregaande interesse van Eintracht Frankfurt gewekt. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. De Mexicaan is bij de Duitse club de beoogde opvolger van Randal Kolo Muani, die deze zomer voor een recordbedrag vertrok. Het prijskaartje voor Gimenez lijkt een stuk lager uit te vallen.

Frankfurt is sowieso van plan om deze winter twee spitsen te halen en voor die plekken zou Gimenez nu bij de laatste zeven kanshebbers zitten. Frankfurt vindt echter het prijskaartje voor de Mexicaan op dit moment te hoog. Feyenoord zou om en nabij de 35 miljoen euro willen voor Gimenez en dat wil Frankfurt op dit moment niet betalen. Ondanks zijn hoge prijs is de spits nog altijd een belangrijke kandidaat bij de club, waar met Aurelio Buta en Willian Pacho enkele oude bekenden spelen.

Gimenez wordt niet alleen door Frankfurt nadrukkelijk gevolgd. Ook Borussia Dortmund, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur zouden de Mexicaan op de korrel hebben. Eerder werd een bedrag van vijftig miljoen euro genoemd voor Gimenez, maar dat zou dus in werkelijkheid een stuk lager liggen. Sky Sport heeft het over 35 miljoen euro.

In Frankfurt moet Gimenez Kolo Muani doen vergeten. De Fransman vertrok na een hectische transferwindow uiteindelijk toch naar Paris Saint-Germain. De Franse club betaalde 95 miljoen euro voor de spits.