Liverpool vraagt audiofragment van de VAR op tijdens afgekeurde goal Díaz

Liverpool laat het er niet bij zitten en vraagt VAR-audio op van 'buitenspel'-goal

2 oktober 2023 om 19:15

Liverpool FC heeft scheidsrechtersbond PGMOL om de audiobestanden gevraagd tijdens de afgekeurde goal van Luis Díaz in het duel met Tottenham Hotspur. Het doelpunt van The Reds werd door menselijke fouten onterecht afgekeurd en de club wil nu weten hoe de vork precies in de steel zit. 

De PGMOL bekende onlangs al dat de treffer van Díaz vanwege 'een grote menselijke fout' werd afgekeurd, maar dat is voor Liverpool niet genoeg. De club heeft een formeel verzoek ingediend voor de audiobestanden zodat de club precies weet op welke wijze er miscommunicatie ontstond tussen de VAR en de scheidsrechter. Na het beluisteren en analyseren van de audio zal Liverpool 'de grote hoeveelheid opties verkennen'. 

In een statement reageert Liverpool op de schuldbewustheid van de PGMOL. 'Liverpool erkent het toegeven van het falen van de PGMOL. Het is duidelijk dat de spelregels niet werden nageleefd en dat de integriteit van de sport daarmee in het geding is gekomen. Wij begrijpen de druk waar officials onder moeten werken, maar de aanwezigheid van een VAR zou dat juist moeten verlichten, niet verergeren', meent de club.

De PGMOL krijgt het inmiddels behoorlijk heet onder de voeten. Twee van de betrokken officials waren 48 uur vóór het duel tussen Tottenham en Liverpool nog werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten.