Stilstaande fases nekken Charleroi in overtuigende zege van Union

1 oktober 2023 om 15:31

Charleroi zit met een verdedigend probleem bij stilstaande fases en daar maakte Union graag gebruik van. Tot wel drie keer toe wisten de Brusselaars te profiteren van laks verdedigen en wist het zo de driepunter te pakken. Het werd 3-1.

Union SG mocht het Charleroi van Felice Mazzu ontvangen, die terugkeerde naar de ploeg waar hij enkele mooie jaren beleefde. De partij tegen de Brusselaars werd echter geen pretje voor Mazzu, die een moeilijke middag kende met Charleroi.

Vooral op stilstaande fases bleek het een moeilijke wedstrijd voor Charleroi. Al na zeventien minuten voetballen was het Ross Sykes die Union op voorsprong kon brengen, al wist Charleroi via Parfat Guiagon nog voor het half uur tegen te prikken.

Even leek Charleroi zelfs op voorsprong te komen, maar de treffer van Mbenza werd afgekeurd door de VAR. Een flinke domper, zo bleek. Nog voor rust toonde Union zich bijzonder efficiënt op stilstaande fases en wisten zowel Christian Burgess als Sykes nog te scoren.

Charleroi sloeg er in de tweede helft niet in om een vuist te maken en zag hoe Union de wedstrijd makkelijk wist te controleren. De Brusselaars joegen zelfs nog op een vierde doelpunt en vonden dat ei zo na via Rasmussen en Burgess. Hun pogingen vielen niet in doel.

Op geen enkel moment gaf Charleroi ook de indruk nog een tweede keer te scoren en wist het Moris, die uiteindelijk nog geblesseerd uitviel, aan het werk te zetten. Het bleef dan ook 3-1.