'Menselijke VAR-fout doet Liverpool de das om: goal Diáz had gewoon moeten tellen'

Menselijke VAR-fout doet Liverpool de das om: goal Diáz had moeten tellen

1 oktober 2023 om 14:32

Liverpool FC voelde zich zaterdag beroofd na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur en lijkt daar ook recht toe te hebben. De buitenspelgoal van Luis Diáz had gewoon moeten tellen, maar door een communicatiefout tussen de VAR en de scheidsrechter ging er een streep door de treffer.

Diáz opende de score voor Liverpool na een fraaie pass van Mohamed Salah, maar de treffer werd afgekeurd. In de herhaling leek het duidelijk dat de Colombiaan vóór de lijn stond, maar de treffer werd evengoed afgekeurd. Scheidsrechterscommissie PGMOL maakt zijn excuses en spreekt van een menselijke fout na afloop van het duel.

Wat ging er dan precies mis? Scheidsrechter Simon Hooper volgde het advies van zijn assistent, die voor buitenspel vlagde. Darren England, de VAR van dienst, dacht echter dat het doelpunt op het veld was goedgekeurd. Waarom England dat dacht, is niet bekend. De VAR controleerde het doelpunt, constateerde dat het geen buitenspel was en dacht zich daarmee bij het besluit van de arbitrage op het veld te voegen. De PGMOL start een onderzoek naar het incident. Liverpool verloor zaterdag met 2-1 van Tottenham Hotspur. Na twee rode kaarten schoot Joël Matip de bal in de slotseconde in het eigen doel. 

England zal zondag niet aanwezig zijn als vierde man voor het duel tussen Nottingham Forest en Brentford. Volgens onder meer de BBC is de official van het duel afgehaald.