Kompany over moeilijke periode:

Kompany is open over moeilijke periode: "Mijn moeder stierf en zus kreeg kanker"

29 september 2023 om 11:38
Laatste update: 29 september 2023 om 11:47

Vincent Kompany neemt het met zijn Burnley zaterdag op tegen Newcastle United. Tijdens de persconferentie relativeerde Kompany de slechte start van The Clarets, en zullen we hem naar eigen zeggen zeker niet horen klagen over de moeilijke situatie.

Kompany pakte met Burnley tot nu toe slechts 1 op 15 bij hun terugkeer naar de Premier League. De ex-Rode Duivel laat zich echter niet opjagen, en deelde op de persconferentie zijn levenservaring. Kompany werd gevraagd naar het moeilijkste moment uit zijn carrière. Hierop verwees hij naar de periode tussen 2006 en 2008 toen hij voor Hamburg speelde.

“Ik was er de grootste aanwinst in de geschiedenis van de club. Bij mijn aankomst scheurde ik mijn achillespees en was meteen negen maanden out”, citeert Het Laatste Nieuws Kompany. “Mijn moeder overleed en mijn zus kreeg kanker”, voegt Kompany eraan toe.

Kompany vertelt verder dat hij mede door zijn ervaringen veerkracht heeft gekregen. “Uiteindelijk kom je er wel uit. Dat zijn de momenten waarop je denkt: dit is wat ik heb gedaan. Daarom hoor je mij niet klagen nu”, besluit Kompany.