Degryse kritisch voor Club Brugge na topper tegen KRC Genk: "Moet dominanter"

Degryse kritisch voor Club Brugge na topper tegen KRC Genk: "Moet dominanter"

29 september 2023 om 09:14
Laatste update: 29 september 2023 om 09:42

Marc Degryse uitte zich na Club Brugge tegen KRC Genk kritisch. Degryse is niet onder de indruk van de dominantie van Club. Daarnaast heeft de analist ook nog zijn twijfels over de Braziliaanse spits Thiago.

"Zonder te willen stellen dat Thiago ‘een probleem’ is, blijf ik mijn twijfels hebben of dat nu dé spits is voor Club Brugge", begint Degryse in Het Laatste Nieuws. Naar zijn mening heeft de spits té veel matige periodes en slechte acties in een wedstrijd. "Langs de andere kant denk ik dat het nog heel vroeg is om die jongen nu al zijn vertrouwen af te nemen", voegt hij eraan toe.

Toch is het stilaan tijd om Jutglà in het elftal te droppen volgens Degryse. "Dat zou dan misschien kunnen in plaats van Zinckernagel, wiens rendement ik al een paar wedstrijden ontgoochelend vind", zegt Degryse.

Volgens hem moet coach Ronny Deila voorzichtig zijn dat Club niet té veel een elftal wordt dat moet leven van individuele flitsen, zoals die van Skov Olsen tegen RSC Anderlecht. "Deila beweert dat Club steeds beter wordt, maar ik zie het niet. Club zou veel dominanter moeten zijn met deze kern", besluit Degryse.