Vrancken na gelijkspel Club Brugge-KRC Genk: “We hadden op meer gehoopt”

Vrancken na gelijkspel Club Brugge-KRC Genk: “We hadden op meer gehoopt”

29 september 2023 om 07:00

KRC Genk speelde 1-1 gelijk in het Jan Breydelstadion. Wouter Vrancken reageerde na de topper tegen Club Brugge tegenover Het Nieuwsblad.

De eerste helft was KRC Genk de betere ploeg. “Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn over onze eerste helft, zowel verdedigend als qua initiatief. We combineerden goed, creëerden kansen en maakten een heel mooie goal. Alleen hadden we er méér moeten maken.”

KRC Genk kreeg op het einde van de match veel ruimte. “Zeker als je op Club Brugge speelt. In de tweede helft weet je dat zij komen en wordt het een echte strijd. Alleen jammer dat we na hun wissel van systeem geen gebruikmaakten van de ruimtes die in de hoeken ontstonden. Daar hadden we veel meer van moeten profiteren.”

Aanvoerder Heynen viel in de tweede helft uit. “De enkelblessure van Bryan (Heynen, red.) heeft ook wel impact gehad. Hij zat heel goed in de wedstrijd, was bepalend in balverlies en balbezit. Na zijn vervanging waren we minder dominant. Maar oké. Ook zonder hem hadden we beter moeten doen. De jongens die invielen hadden meer kunnen tonen. 1-1 is nog wel een goeie uitslag, maar na onze eerste helft hadden we op meer gehoopt.”