Kums (Gent) voor 660e match

Kums (Gent) staat voor 660e match: “Met hem als coach ben ik altijd op mijn best”

27 september 2023 om 16:46

Sven Kums, de aanvoerder van KAA Gent, gaat tegen Royal Antwerp FC voor zijn 660e match in het professionele voetbal. De helft van deze wedstrijden beleefde Kums onder leiding van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck. Kums vertelt over de relatie met Vanhaezebrouck en de honger van De Buffalo’s.  

Kums geeft aan dat hij naast Vanhaezebrouck ook andere hoofdtrainers heeft gehad, maar ze vinden elkaar toch telkens terug. “Als hij mijn coach is, ben ik altijd al op mijn best gebleken. Wij weten wat we aan elkaar hebben. Wat ook helpt: we hebben momenteel bij Gent een jonge, dynamische, leuke groep. Heel hongerig ook”, citeert Het Nieuwsblad Kums.

Kums vertelt verder dat Gent volgens hem hongerig is dan ooit. “In het kampioenenjaar waren we ook heel hongerig maar op een andere manier: toen waren we een ploeg van afdankertjes die zich daarom willen bewijzen. Nu hebben we veel spelers die nieuw zijn en zich willen bewijzen of zich extra willen tonen met het oog op een nieuwe stap”, aldus Kums.

Kums sluit af door de verwachtingen voor Gent te temperen. Volgens Kums spelen er een heleboel factoren mee die bepalend zijn. Kums geeft aan dat het hoofddoel van Gent de Champions Play-Offs zijn. “Al de rest is nog veel te vroeg om al over te praten”, besluit Kums.

Gent gaat op dit moment aan de leiding in de Jupiler Pro League. De ploeg heeft na zeven gespeelde matchen zeventien punten behaald. Woensdagavond gaat Gent op bezoek bij Antwerp, dit betreft een inhaalmatch in verband met het Europese voetbal.