Tissoudali na Gent – Eupen

Tissoudali na Gent – Eupen: “Blij dat ik extra energie in de ploeg kon brengen”

25 september 2023 om 18:20

Tarik Tissoudali werd de redder van KAA Gent nadat hij de winnende maakte tegen KAS Eupen. Gent won uiteindelijk thuis met 2-1, nadat Gift Orban een rode kaart had gekregen bij een 0-1 achterstand. Namens Eupen scoorde Milos Pantovic en namens De Buffalo’s waren invallers Sven Kums en Tissoudali trefzeker.

Tissoudali en Kums bleken gouden wissels van Hein Vanhaezebrouck bij Gent. Beide spelers kwamen vlak na de rust in het veld. “Eigenlijk moet je je afvragen: hoe kan het dat we zo een eerste helft spelen? Hoe we de tweede helft spelen, zo moet het normaal zijn”, citeert Sporza Tissoudali.

Tissoudali geeft aan dat hij zeer content is met zijn belangrijke bijdrage in de overwinning van Gent op Eupen. “Op stilstaande situaties trainen we veel en dus zijn we er extra gevaarlijk op. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen om extra energie in de ploeg te brengen”, besluit Tissoudali.

Door de overwinning gaat Gent alleen aan kop in de Jupiler Pro League. Gent heeft na zeven gespeelde matchen zeventien punten behaald. RSC Anderlecht staat op de tweede plaats met vijftien punten en een match meer gespeeld. Gent heeft aankomende woensdag de inhaalmatch tegen Royal Antwerp FC.