"Over één wedstrijd kunnen we Club aan"

Anderlecht zit nog niet in topvorm: "Maar over één wedstrijd kunnen we Club aan"

23 september 2023 om 10:00

De mooiste affiche van de speeldag is ongetwijfeld de klassieker tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. Terwijl de West-Vlamingen bij momenten overrompelen, draait het in Brussel nog steeds behoorlijk stroef. Ook Thomas Delaney beseft dat er nog veel werk op de plank zit. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet gelooft in een zege.

Delaney twijfelt er geen seconde aan dat Anderlecht haar rivaal zou kunnen verslaan. "Over één wedstrijd wel", laat hij optekenen in Het Laatste Nieuws. Een zwaluw maakt evenwel de lente niet. "Om op lange termijn het gevecht met de andere topclubs aan te gaan, zullen we nog meer naar onze beste vorm toe moeten groeien." Gezien de vele nieuwe spelers bij Anderlecht vindt hij dat niet meer dan logisch.

De ervaren Deen spreekt dan ook over een proces waar zijn ploeggenoten en hijzelf in zitten. "De ambities van de club zijn ook duidelijk. Eerst de top zes bereiken en dan zien we verder." Dat gebeurt met vallen en opstaan, zoals het ontgoochelende 2-2-gelijkspel bij KV Kortrijk nogmaals bewees. Delaney predikt dus geduld, zonder blind te zijn voor de gebreken. "Zowel op Genk als tegen Kortrijk was het niet goed. Er zit te veel zenuwachtigheid in het team."

In de zomermercato haalde Jesper Fredberg zijn landgenoot aan boord om extra rust en ervaring toe te voegen aan het middenveld. Ook over zijn eigen inbreng is Delaney nog niet onverdeeld gelukkig. "Verbaal ben ik altijd zeer aanwezig, dat is mijn karakter. Maar om anderen te sturen en te helpen, moet ik eerst helemaal mezelf kunnen zijn. Ik zoek nog een beetje naar mijn rol in dit team", besluit hij nederig.