Marseille verliest zaak tegen oud-directeur en betaalt miljoenen

Marseille verliest zaak tegen oud-directeur en betaalt miljoenen

22 september 2023 om 23:55

Een nieuw hoofdstuk in de bestuurlijke onrust bij Olympique Marseille: de club heeft een rechtszaak verloren van voormalig sportief directeur José Anigo, die in 2016 ontslagen werd wegens vermeend wangedrag. L’OM heeft van justitie opgedragen gekregen om Anigo een vergoeding van 3,2 miljoen euro te betalen. Zo meldt het Franse L’Informer.

Anigo vocht zijn ontslag aan, daar hij zich niet kon vinden in het beeld dat van hem werd geschetst. Er werd hem 'ernstig wangedrag' verweten, waartegen hij in beroep ging. Anigo werd in 2016 aangeklaagd wegens medeplichtigheid bij het verzwijgen van misbruik van bedrijfseigendommen, in relatie tot georganiseerde misdaad. De sportief directeur klaagde daarop zijn voormalig werkgever aan bij de arbeidsrechtbank, wegens onrechtmatige beëindiging. Hij vorderde een bedrag dat gelijk was aan het brutoloon dat hij zou hebben verdiend tot het einde van zijn contract.

Marseille komt zodoende wederom slacht in het nieuws, nu de bestuurlijke onrust bij de club een hoogtepunt heeft bereikt. Daags voor het treffen met Ajax in de Europa League stapte hoofdtrainer Marcelino al op omdat hij niet het gevoel had zijn werk in een veilig klimaat voort te kunnen zetten. Hij uitte bovendien kritiek op alle bedreigingen die het bestuur van de fans kreeg.