Witsel over discussie bij Rode Duivels

Witsel over discussie met Tedesco: "Evenveel minuten als de helft van de spelers"

22 september 2023 om 17:24

Axel Witsel, de ervaren middenvelder van Atlético Madrid, wordt gevraagd over De Rode Duivels. Witsel nam in mei afscheid van De Rode Duivels, de middenvelder geeft aan dat hij geen spijt heeft van zijn keuze.

Witsel vertelt dat hij er vrede mee heeft dat hij nu geen Rode Duivel meer is, de middenvelder had een discussie met bondscoach Domenico Tedesco. “Ik heb vrede met mijn keuze. Ik heb geen spijt, ik had een discussie met de coach toen hij mij in maart niet selecteerde. Omdat ik volgens hem te weinig speelminuten had. Maar als je keek naar wie was opgeroepen, had ik evenveel speelminuten als de helft van de spelers”, deelt Witsel voor de camera’s van DAZN.

Witsel sluit af door te melden dat hij nu toch echt vrede heeft met het feit dat hij afscheid heeft genomen van De Rode Duivels. De middenvelder volgt de nationale ploeg nog wel. “Ik ben zowel fysiek als mentaal, tevreden met mijn beslissing. Ik volg de wedstrijden van de nationale ploeg nog steeds. Maar oké het is nu zo”, besluit Witsel.

De 34-jarige Witsel speelde maar liefst 130 matchen voor de Rode Duivels. Hierin wist de verdedigende middenvelder 12 keer het doel te vinden. Witsel kwam voort uit de jeugdopleiding van Standard en kent een flinke voetbalcarrière. Witsel speelde voor SL Benfica, Borussia Dortmund en Zenit Sint-Petersburg.