Ajax pakt punt in spektakelduel met Marseille

Ajax slikt crisisweek door en pakt punt in spectaculair duel met Marseille

21 september 2023 om 23:11

Ajax en Olympique Marseille hebben de punten gedeeld in hun openingsduel van de Europa League. In een duel dat heen en weer ging en vol zat met spektakel werd het uiteindelijk 3-3. De Amsterdammers schitterden op momenten met goede aanvallen, maar ook de Franse bezoekers mochten af en toe vrijuit voetballen.

Het duel in de Johan Cruijff Arena barste al snel los door een vlijmscherp Ajax. Na negen minuten was het Carlos Forbs die zijn snelheid perfect wist te benutten. De Portugees faalde niet en maakte de 1-0. Tien minuten daarna wist Steven Berghuis via een afvallende corner de score te verdubbelen en de droomstart voor Ajax compleet te maken.

De goal van Berghuis werd echter al snel teniet gedaan door de mee opgestoomde Jonathan Clauss. De Franse rechtsback schoot na een goede actie de aansluitingstreffer binnen. Pierre-Emerick Aubameyang bracht Ajax nog voor rust weer terug bij af. Nadat de spits eerder al wat kansen miste was het vijf minuten voor de onderbreking wel raak.

Na rust zag je hetzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd. Ajax drukte snel door en maakte ook al rap weer de eerste goal. Nu was het Kenneth Taylor die op de goede plek stond en raak schoot, waarna hij vol ontlading de fans toeschreeuwde. Daarna ging het spel weer alle kanten op en ging het toch nog mis voor Ajax. Aubameyang kon een aantal keer vrij kappen en daarna nog uithalen ook, waardoor hij zijn tweede maakte en Marseille weer naast Ajax zette.

Doelpunten vielen er daarna niet meer, de scheidsrechter deelde wel nog een rode prent uit aan Silvano Vos. De Ajacied kreeg een discutabele eerste geel, maar na een terechte tweede ging hij wel onder luid applaus van het veld. Uiteindelijk bleef het 3-3, waardoor Ajax nu al voor de vierde wedstrijd op rij geen overwinning kan bijschrijven. Marseille kan op haar beurt met voldoende vertrouwen toeleven naar de clash met PSG van komend weekend.