Duel der spelhervattingen tussen Genk en Fiorentina eindigt in gelijkspel

21 september 2023 om 20:42
Laatste update: 21 september 2023 om 20:43

Een duel met vier doelpunten. Een duel met doelpunten op spelhervattingen. KRC Genk en Fiorentina konden niet voor een spektakel zorgen, maar wel voor vier doelpunten en een gelijkspel. Het werd 2-2.

Met Fiorentina kreeg KRC Genk een bijzonder stevige tegenstander en leek het dus lang geen makkelijke wedstrijd te gaan worden. Dat werd ook al snel duidelijk. Ondanks een goed begin van de Limburgers waren het de bezoekers die na zeven minuten voetballen konden scoren na een ongelukkige tussenkomst van Maarten Vandevoordt.

Heel lang kon Fiorentina daar niet van genieten. Genk liet de kopjes niet hangen en vond al snel een gelijkmaker. Na wat geharrewar voor doel deed Zeqiri zijn taak en tikte hij de bal in doel. Het bleef doelpunten regenen. En dan vooral aan de voet van Lucas Ranieri, die halfweg de eerste helft er met zijn tweede van de avond 1-2 van maakte.

Genk had het moeilijk om tot goede kansen te komen en bracht daar ook in de tweede helft niet meteen verandering in. Fiorentina stond geconcentreerd te verdedigen en hield de Limburgers weg van eigen doel. Enkel wat hoekschoppen konden voor miniem gevaar zorgen.

Pas in minuut 68 kwam er Genks gevaar via Zeqiri, maar een doelpunt viel er niet. Dat doelpunt leek er ook niet te gaan komen, maar viel in het slot van de reguliere speeltijd dan toch. Het was Mckenzie die - niet verrassend - op spelhervatting de bal in doel kon koppen. Het bleef 2-2, ondanks een bal op de paal van Tolu Arokodare in het absolute slot.