Ten Hag over blessures United

Heel wat blessures bij Man United: "Nooit met de sterkste elf kunnen beginnen"

20 september 2023 om 18:16

Erik ten Hag is na zijn komst naar Manchester United geen één keer in staat geweest om zijn elf beste spelers op te stellen. Telkens zaten blessures een in zijn ogen ideaal elftal in de weg, aldus de Nederlandse manager tijdens de voorbeschouwende persfoncerentie in aanloop naar het Champions League-duel van woensdagavond met Bayern München

Bayern en United trappen om 21.00 uur af in de Allianz Arena. De bezoekers uit Engeland moeten het doen zonder de geblesseerde Harry Maguire, Mason Mount en Raphaël Varane. Ook Sofyan Amrabat is nog niet fit. Dat de ziekenboeg van Ten Hag behoorlijk vol is gestroomd, is volgens hem niks nieuws. "Ik denk dat ik vanaf het begin van vorig seizoen nog geen één keer met, naar mijn mening, met de sterkste elf ben begonnen. Er zijn telkens blessures geweest", aldus Ten Hag, opgetekend door Sky Sports. 

"Toch haalden we telkens resultaten, behalve de huidige periode", vervolgt Ten Hag, die daarmee doelt op de negatieve reeks die The Red Devils hebben ingezet in de Premier League. Afgelopen weekend was Brighton & Hove Albion nog met 0-2 te sterk. "Dat heb ik vaker meegemaakt en daar ben ik elke keer weer uitgekomen. Je moet ermee dealen. We analyseren waarom dingen gebeuren, maar we moeten ook leren omgaan met de gevolgen daarvan én de volgende stap zetten. Dat is het integreren van Rasmus Højlund en Sergio Reguilón."