Xavi wil Frenkie behouden: 'Wellicht de beste fase van zijn carrière'

Xavi wil Frenkie behouden: 'Wellicht de beste fase van zijn carrière'

20 september 2023 om 15:44

Alejandro Baldé heeft zijn contract bij FC Barcelona op woensdag opengebroken en verlengd tot de zomer van 2028. Naast de contractverlenging van Baldé lonkt er naar verluidt ook een nieuwe verbintenis voor Frenkie de Jong. Xavi hoopt dat er snel een handtekening wordt gezet.

Er werd eerder al melding gemaakt van de plannen van Barcelona om met de middenvelder, die nu tot medio 2026 vastligt, te verlengen. De Jong zelf voelt geen druk om al bij te tekenen, en gaf na het treffen met Royal Antwerp FC in de Champions League aan dat zijn zaakwaarnemer het afhandelt, en dat hij het naar zijn zin heeft in Catalonië.

Het Spaanse Fichajes meldt dat Barcelona wat wijzingen wil opnemen in het contract van de Nederlander, zoals de club dit ook deed bij doelman Marc-André ter Stegen. Hij verlengde zijn contract, zodat Barcelona zijn salaris over meerdere jaren kan verspreiden. Iets wat Barça met meerdere grootverdieners zou willen doen. Xavi wil in ieder geval graag dat Frenkie verlengt: "Natuurlijk zou ik zijn contract verlengen. Hij is zeer belangrijk voor ons en dit is wellicht de beste fase van zijn carrière. Hij is van groot belang voor mij."

Dinsdag hielp De Jong Barcelona nog mee aan een 5-0 zege tegen Royal Antwerp FC in de Champions League.