Mignolet blijft rustig onder goals: “Het valt wel mee, bekijk het in zijn totaal"

20 september 2023 om 14:14

De voorbije zes wedstrijden kon Simon Mignolet bij Club Brugge niet meer de nul houden. De doelman laat zich daardoor niet van de wijs brengen. Dat bleek woensdag tijdens een persconferentie.

Donderdag speelt Club Brugge in de Conference League tegen Besiktas. Een dag voor de match schoof Mignolet aan om te praten met de pers. De doelman werd geconfronteerd met het feit dat hij zich een paar keer moest omdraaien in de voorbije duels. “Ik weet niet precies hoeveel doelpunten wij maakten, ik denk een stuk of zeventien – achttien. Pak mij nu niet op mijn woorden, want ik ben niet zo bezig met de doelpunten die we maken”, grapte Mignolet.

“Maar wat ik daarmee wil zeggen, is dat als een aanvallend team bent en dat je met veel jongens op het veld staan die in eerste instantie aanvallend denken. Misschien is het dan zo dat je aan de andere kant van het veld iets meer kansen weggeeft. Zolang wij meer doelpunten maken als de tegenstander, dan heb ik daar heel weinig problemen mee.

"Eigenlijk valt het in zijn geheel ook mee. Laten we nu zeggen dat we nu zes of zeven doelpunten tegen hebben. Ik spreek nu over de competitie. Ik denk dat buiten Antwerp en Genk er niet meer teams zijn die meer of minder doelpunten tegen kregen. Je moet het in zijn totaliteit bekijken", stelde Mignolet nog.