CL-wedstrijdverslagen

Invaller Doku zorgt met Man City voor comeback tegen Rode Ster

19 september 2023 om 23:16

Regerend CL-winnaar Manchester City is er dinsdag in geslaagd om te winnen, maar had tegen Rode Ster Belgrado veel meer moeite dan aanvankelijk werd gedacht.

Man City, zonder Jérémy Doku in de basis, had het flink lastig tegen Rode Ster, de kampioen van Servië. Ondanks het gigantische overwicht aan balbezit (77% om 23%) lukte het de ploeg van manager Pep Guardiola voor rust maar niet om het net te vinden. Sterker nog: de bezoekers kwamen zelfs brutaal op voorsprong via Osman Bukari (ex-KAA Gent).

Een gigantische stunt tegen de CL-kampioen bleef uiteindelijk uit. Doku viel bij de rust in en stond op het veld bij de grote comeback van City. Na een dubbelklapper van Julián Álvarez kort na rust had City de schade weer gerepareerd. Toen Rodri na 73 minuten voor de 3-1 tekende, was de overwinning een feit.