FC Barcelona wint overtuigend van Real Betis

Barcelona overtuigt tegen Real Betis voor CL-match met Royal Antwerp FC

16 september 2023 om 23:14

FC Barcelona heeft zaterdagavond op zeer overtuigende wijze afgerekend met Betis Sevilla. Na een waar voetbalfeest, met allemaal andere doelpuntenmakers, stond er na negentig minuten spelen een 5-0 eindstand op het scorebord. João Félix was de grote uitblinker bij de ploeg van trainer Xavi.

Barcelona had tegen Betis 25 minuten nodig om de score te openen. Félix, die zijn basisdebuut maakte, tekende voor de fraaie openingstreffer. De Portugese aanvaller was even later ook betrokken bij de 0-2, door een schitterende assist te geven op doelpuntenmaker Robert Lewandowski.

Betis, dat niet veel in te brengen had tegen de Catalanen, wist het vervolgens achterin een halfuur lang dicht te houden. Tot het aanbreken van de 62e minuut, toen Ferran Torres voor de beslissende 3-0 zorgde. De score werd via Raphinha en vleugelverdediger João Cancelo uiteindelijk zelfs nog naar 5-0 getild, tot grote vreugde van het uitzinninge thuispubliek.

Barça kan zich nu gaan opmaken voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Komende dinsdag komt Royal Antwerp FC op bezoek.