Louwagie wijst naar Baro: “Dankzij hem kon KAA Gent Orban én Cuypers houden”

Louwagie wijst naar Baro: “Dankzij hem kon KAA Gent Cuypers én Orban houden”

13 september 2023 om 07:20

De zomermercato zit erop voor KAA Gent. Zowel Gift Orban als Hugo Cuypers dragen nog het shirt van de Buffalo’s ondanks veel interesse. Michel Louwagie sprak met Het Nieuwsblad.

Louwagie wijst daarvoor naar nieuwe investeerder/eigenaar Sam Baro. “We laten het sportieve prevaleren op het financiële. En we kunnen dat nu dankzij de kapitaalsinjectie van Sam Baro. Er waren aanbiedingen voor een aantal spelers, maar niet aan de prijs die wij voor ogen hadden om daarop in te moeten gaan.”

Volgens Louwagie waren er weldegelijk aanbiedingen, maar die werdne geweigerd. “Er waren aanbiedingen voor een aantal spelers, maar niet aan de prijs die wij voor ogen hadden om daarop in te moeten gaan.”

Louwagie vindt dat KAA Gent de sterkhouders moet behouden. “We gaan met hen spreken en er is ook zoiets als een carrièreplanning. Het is niet de bedoeling dat een speler hier vijf maanden na zijn debuut al vertrekt, tenzij de marktlogica speelt en uitzonderlijke bedragen worden geboden. Maar anders neem je je fundamenten weg en zakt het huis weer in elkaar.”