Pech voor Ueda bij Feyenoord, ex-Cercle Brugge-speler weken aan de kant

Pech voor Ueda bij Feyenoord, ex-Cercle Brugge-speler weken aan de kant

12 september 2023 om 18:29

Ayase Ueda zal de komende weken niet inzetbaar zijn voor Feyenoord. Volgens de Rotterdammers heeft de Japanner een spierblessure opgelopen in zijn interlandwedstrijd tegen Duitsland. Om hoeveel weken het exact gaat is nog onbekend en hangt af van de revalidatie.

De ex-speler van Cercle Brugge raakte tijdens de gewonnen wedstrijd van Japan tegen Duitsland (4-1) dus geblesseerd. Hij scoorde één van de vier doelpunten in het duel met de dolende Duitsers. De spits is nu weer in Nederland en is bij Feyenoord bezig met het herstel van zijn spierblessure. Van dat herstel hangt dus af wanneer hij weer inzetbaar zal zijn voor de Rotterdammers.

Voor Feyenoord is de afwezigheid van Ueda helemaal voor de Champions League een flinke domper. De eerste spits Santiago Gimenez is geschorst voor de eerste twee Europese wedstrijden van Feyenoord en kan dus ook niet in actie komen. De Rotterdammers spelen dinsdag 19 september de eerste groepswedstrijd van het miljardenbal tegen Celtic en dus kan ook Ueda dan niet in actie komen. Trainer Arne Slot zal een oplossing moeten bedenken voor de spitspositie.