Rode Duivels pakken logische driepunter, maar zwoegen op akker in Azerbeidzjan

9 september 2023 om 16:50

Het was stevig bikkelen in Azerbeidzjan, maar de Rode Duivels hebben de trip richting Bakoe succesvol afgerond. Op het slechte veld in Azerbeidzjan werd er met 0-1 gewonnen.

De Rode Duivels waren de grote favoriet om de drie punten te pakken, maar hadden het ook lang niet makkelijk tegen Azerbeidzjan. De eerste grote kans was wel voor Leandro Trossard, al kwam de thuisploeg even later ook bijna op de 1-0 na bijzonder nonchalant verdedigen van Wout Faes.

Wie dacht dat de Rode Duivels ook vroeg gingen scoren, kwam bedrogen uit. Na een half uur voetballen bleven de kansen – ondanks wat kopballen op stilstaande fases – uit. De thuisploeg wist dan weer wel een goede kans te creëren en Casteels enkele keren aan het werk te zetten.

Een doelpunt leek er niet meer te gaan komen, maar viel voor de rust dan toch nog. Met een nodige dosis geluk. Een minder afstandsschot van Johan Bakayoko sukkelde na een onbedoelde tik toch voorbij de doelman van Azerbeidzjan.

Een klap bleek het evenwel niet voor de thuisploeg. Met veel goede moed begon Azerbeidzjan aan die tweede helft en wist het via de linkerflank meermaals voor gevaar te zorgen. Ook de Rode Duivels lieten zich niet onbetuigd, al had een vermoeide Lukaku het moeilijk om zich echt nog te tonen.

De enthousiaste Azeri bleven strijden voor elke bal, maar kwamen niet tot scoren. Ook onze Rode Duivels deden de netten uiteindelijk niet meer trillen, waardoor het 0-1 bleef.