Tedesco over gemis Rode Duivel De Bruyne

Tedesco over De Bruyne: “Vervang je haast niet één op één, zie je nu ook bij City”

8 september 2023 om 16:02

Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, vertelt over de zware opgave om Kevin De Bruyne te vervangen. De Bruyne kampt nog steeds met een blessure. Tedesco vertelt hoe hij dit gaat oplossen voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Azerbeidzjan en Estland.

Tedesco geeft uitleg over de positie van De Bruyne en wat zijn vervanger daar zal moeten invullen bij de Rode Duivels. "Als we het hebben over de 'pocket player' in de rug van de spits, moet het iemand zijn die diep kan gaan. Iemand die creatief tussen de lijnen kan zijn en veel in beweging is”, citeert Het Laatste Nieuws Tedesco.

Volgens de bondscoach wordt het haast een onmogelijke opgave om een vervanger te vinden voor de kwaliteiten van De Bruyne. “Maar Kevin vervang je haast niet één op één, dat zie je nu ook bij Manchester City. Ik verlang van het hele team inspanningen op dat vlak", besluit Tedesco.

De Rode Duivels nemen het in de aankomende twee matchen op tegen Azerbeidzjan en Estland in de kwalificatie voor het EK van 2024. België staat op dit moment op de tweede plaats in de EK-kwalificatiegroep. Oostenrijk staat drie punten voor, maar heeft een match meer gespeeld.