Manchester United doorbreekt stilte en komt met statement over situatie Antony

Manchester United doorbreekt stilte en komt met statement over situatie Antony

6 september 2023 om 14:44

Manchester United heeft een statement losgelaten over de beschuldigingen aan het adres van Antony. De ex-vriendin van de Braziliaan klaagt hem aan vanwege bedreigingen en huiselijk geweld. United heeft besloten om bijzonder weinig uit te laten over situatie van hun speler.

'Manchester United is op de hoogte van de beschuldigingen tegen Antony en weet ook dat de politie een onderzoek is gestart', begint United een summier statement op de clubwebsite. 'In afwachting van verdere informatie gaat de club geen uitspraken meer doen over de situatie. Als club nemen we dit probleem heel serieus en zijn we ons bewust van de impact die deze aantijgingen en de verhalen daarover kunnen hebben op overlevers van mishandeling.'

Inmiddels komt Gabriela Cavallin, de ex-partner van Antony, met steeds meer details en aantijgingen richting de voetballer. "Hij maakte alles van mij kapot. Hij stal mijn paspoort. Zijn stiefvader en moeder hielden hem zelfs gevangen in de woonkamer, omringd door een hek. Hij zei dat hij me zou vermoorden, dat ik zijn leven had vernietigd", vertelde Cavallin tegen UOL. De oud-speler van Ajax zou zijn ex-partner ook meerdere keren fysiek hebben mishandeld. 

Antony is inmiddels ook tot nader orde uit de selectie van het Braziliaanse elftal gezet. Manchester United kondigt dus nog geen maatregelen aan.