'Deco verwacht moeilijkheden met contractverlenging, zaakwaarnemers uit op wraak'

'Deco verwacht monsterklus in verlengen met De Jong, zaakwaarnemers uit op wraak'

6 september 2023 om 15:15

Barcelona is bang dat de onderhandelingen over een contractverlenging van Frenkie de Jong niet heel simpel gaan worden. Dat meldt de Spaanse krant SPORT. De Catalanen denken dat de zaakwaarnemers van de Nederlander, nog altijd niet blij zijn met de pogingen tot verkoop van Frenkie, die Barcelona vorig jaar zomer deed.

De Jong heeft nog een contract tot 2026 bij Barcelona en de Catalanen zouden voornemens zijn om dit spoedig te gaan verlengen. De nieuwe technisch directeur Deco zou die gesprekken moeten gaan voeren, maar de Portugees is bang dat hij te maken krijgt met de nalatenschap van zijn voorganger Mateu Alemany. De Spanjaard wilde De Jong vorig jaar zomer nog verkopen.

Het lijkt er niet op dat Frenkie zijn contract niet wil verlengen. De Nederlander is nog altijd gelukkig in Barcelona en is sinds de nieuwe competitiestart een cruciale pion in het elftal van Xavi. Wel zouden de belangenbehartigers van Frenkie de deal willen oprekken om er zo veel mogelijk uit te kunnen halen. Het vertrek van Alemany zal de wil op wraak wat wegnemen bij De Jong, maar Deco is er nog niet gerust op dat de gesprekken soepel zullen verlopen.