RSC Anderlecht geeft winst in het slot uit handen tegen tienkoppig KRC Genk

3 september 2023 om 20:25

Een tienkoppig KRC Genk heeft na een heuse vechtpartij een oververdiend punt weten te pakken tegen RSC Anderlecht. Pas in het slot kon het ook vieren na een late treffer van Tolu Arokodare: 1-1.

Na de uitputtingsslag tegen Adana Demirspor besloot Wouter Vrancken om enkele wissels door te voeren en andere jongens een kans te geven. Onder andere Christopher Bonsu Baah kreeg een kans, maar moest na twee gele kaarten al douchen na vijftien minuten voetballen.

Daarop bleef het duels regenen en kregen we weinig echt goed voetbal te zien. De betere ploeg was wel KRC Genk, dat Anderlecht naar achteren drukte. Joseph Paintsil raakte zo onder meer nogde paal. Maxim Dupé wist zijn netten, net zoals Maarten Vandevoordt tot de rust echter schoon te houden. Het bleef 0-0.

Wie hoopte op een betere tweede helft, kwam bedrogen uit. Het bleef een partij vol duels, veel commotie, maar weinig tot geen kansen. Na een uur voetballen was de 0-0 stand dan ook terecht voor beide ploegen.

Ondanks de man meer bleef Anderlecht het toch moeilijk hebben om zich in de partij te knokken en toonde Genk zich tot de gevaarlijkste ploeg. Vooral Bryan Heynen wist de Anderlecht-defensie aan het werk te zetten, maar scoorde niet.

Brian Riemer had genoeg gezien en bracht Francis Amuzu op het veld. Een gouden wissel, zo blijkt. Vanuit het niets scoorde de Anderlecht-pion een parel van een doelpunt en bracht hij paars-wit – tegen de gang van het spel in – op voorsprong.

Het bleek een serieuze klap voor Genk, dat er amper nog aan te pas kwam. Een 0-1 nederlaag leek in de maak, maar daar dacht Tolu Arokodare anders over. In het absolute slot had hij een knappe voorzet maar binnen te knikken: 1-1.