Lynen wil knallen in Bundesliga: "In België had ik alles meegemaakt"

2 september 2023 om 08:44
Laatste update: 2 september 2023 om 08:41

Senne Lynen is deze zomer verkast naar Werder Bremen. Die transfer kwam duidelijk als een verrassing, ook voor de speler zelf. 

"Op vrijdag speelde ik nog met Union ­tegen Standard. Toen was het hangende, maar ook niet meer dan dat", legt Lynen uit bij Het Nieuwsblad. "Op zaterdag belde mijn manager dat het in orde leek te gaan komen. Dan heb ik een valiesje gemaakt om op zondag naar Bremen te reizen. Stel je er vooral niet te veel bij voor: toiletgerief, voetbalschoenen… - louter de noodzakelijke dingen. Sinds dat weekend ben ik niet meer terug naar België geweest."

Lynen hapte wel heel graag toe. "Het was tijd, ja. Union had me in het begin van het jaar een voorstel gedaan om te verlengen. Ik heb dat bekeken - het tegendeel zou respectloos zijn - maar het was snel beslist dat ik dat niet zou doen. Ik wilde graag naar het buitenland - in België had ik stilaan alles meegemaakt. Behalve dan een prijs ­gepakt. Die gemiste titel… Ik mag nog de zotste dingen winnen, dat zal voor eeuwig een litteken zijn", besluit de middenvelder.

Lynen moet meteen vol aan de bak bij Werder Bremen, dat momenteel rode lantaarn is met 0 op 6.