Spaanse YouTuber probeert gerucht te verspreiden: 'Hazard kiest voor Antwerp'

Spaanse YouTuber probeert fake news te verspreiden: 'Hazard kiest voor Antwerp'

1 september 2023 om 22:10
Laatste update: 1 september 2023 om 22:14

Royal Antwerp FC heeft vorige zomer al weten stunten door Toby Alderweireld naar België te halen. In Spanje klinkt het nu dat The Great Old ook deze zomer wil uitpakken met een grote naam. Niemand minder dan Eden Hazard zou tekenen op de Bosuil. Dat gerucht verspreidt Martí Miràs Nadal en wordt lustig gedeeld op sociale media. Al lijkt het verhaal niet meteen geloofwaardig. Het is dan ook fake news.

Martí Miràs Nadal is in Spanje beter bekend als YouTuber Spursito. Hij beweert zelf op X een journalist te zijn die schreef voor onder meer Marca, maar die info wordt nergens bevestigd. Ook niet op zijn eigen Linkedin-pagina. Het bericht moet dus met een flinke korrel zout te worden genomen. De timing is ook bizar. In Spanje mag het dan wel transferdeadline day zijn, in ons land niet. 

Verder doet er een foto van Hazard 'in Antwerpen' de ronde, al werd die foto al even geleden genomen. En was Hazard toen ook helemaal niet in ons land, maar in Londen en meer bepaald op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea. Daarnaast staat Spursito er niet om bekend bijzonder betrouwbare informatie te hebben.

Volgens het spraakmakende gerucht heeft Alderweireld een grote rol gespeeld in de komst van Hazard en heeft hij hem kunnen overtuigen om richting ons land te trekken. Ook de plaatsing voor de Champions League was belangrijk om Hazard in huis te kunnen halen, maar van het 'nieuws' is niets waar. Op een persconferentie gaf trainer Mark van Bommel ook al aan dat er op de Bosuil mogelijk niet meer veel gaat gebeuren.