'City verlost stakend doelwit van Wolves en legt gewenste bedrag op tafel'

'Wolves geeft toe, Manchester City strikt Nunes als vervanger van De Bruyne'

30 augustus 2023 om 16:44

Manchester City heeft zich verzekerd van de komst van Matheus Nunes, melden diverse Engelse media. The Citizens hebben een volledig akkoord bereikt met Wolverhampton Wanderers en betrekken Tommy Doyle in de deal.

City maakt 55 miljoen euro over aan Wolves. Eerder werd een bod van 54 miljoen euro afgewezen. Dat Doyle, 21-jarige verdediger van City O21, voor iets minder dan zes miljoen euro de omgekeerde weg bewandeld, heeft Wolves overgehaald om overstag te gaan. Nunes was al een tijdje persoonlijk rond met City, maar wachtte op een volledig akkoord. De afgelopen dagen verscheen hij niet op de training, wat hem een disciplinaire schorsing opleverde.

Vervanger van De Bruyne
De elfvoudig internationval van Portugal heeft nu alsnog zijn transfer te pakken. In het Etihad Stadium geldt Nunes als vervanger van Kevin De Bruyne, die voorlopig aan de kant staat met een blessure. De 25-jarige middenvelder kwam vorig jaar naar Wolverhampton, dat destijds 45 miljoen euro op tafel legde.

Vorig seizoen kwam Nunes tot 34 Premier League-wedstrijden. De Portugees kan zeker aan zijn rendement werken bij City. Nunes scoorde in totaal slechts één keer voor Wolves.