Atlético boekt eclatante overwinning

Atlético zet monsterscore neer, Carrasco en Witsel zijn slechts figuranten

28 augustus 2023 om 23:31
Laatste update: 28 augustus 2023 om 23:37

Atlético Madrid heeft maandagavond een eclatante overwinning geboekt. Op bezoek bij Rayo Vallecano wonnen Los Colchoneros met 0-7. Yannick Carrasco en Axel Witsel verschenen aan de aftrap, maar moesten de schijnwerpers aan medespelers laten.

De bezoekers schoten uit de startblokken: na twee minuten opende Antoine Griezmann de score na voorbereidend werk van Memphis Depay en Rodrigo de Paul. Na een kwartier spelen verdubbelde Memphis de marge en Atlético leek een monsterscore neer te zetten.

Zover zou het ook komen. Op het halfuur moest Memphis eerst de strijd staken met een spierblessure. Een opdoffer voor Atlético, dat het echter niet aan haar hart liet komen. Nog voor rust maakte Nahuel Molina de 0-3 en met die stand gingen beide ploegen rusten.

Na de theepauze bleef Atlético domineren. Toch viel de vierde treffer pas een kwartier voor tijd. Álvaro Morata sneed door de Rayo-defensie en rondde koelbloedig af. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Ángel Correa. Correa strafte een fout van de Rayo-doelman af met een schitterende stift. De 0-6 was opnieuw voor Morata, die wederom door de Rayo-verdediging sneed en dit keer in de verre hoek afrondde. Het slotakkoord viel te beurt aan Marcos Llorente, die op aangeven van Morata raak schoof. Carrasco werd halverwege de tweede helft gewisseld, Witsel bleef 90 minuten binnen de lijnen.