United verslaat Forest

Man United wint na historische dramastart in spektakelstuk van Nottingham Forest

26 augustus 2023 om 18:56
Laatste update: 26 augustus 2023 om 19:01

Manchester United heeft zaterdagmiddag op Old Trafford een zeer benauwde zege geboekt op Nottingham Forest. De bezoekers stonden na slechts vier minuten al met 0-2 voor. De ploeg van manager Erik ten Hag kwam de valse start uiteindelijk nog te boven. Bruno Fernandes benutte in de slotfase een strafschop, waardoor The Red Devils het tweede puntenverlies op rij maar net hebben weten af te wenden.

United verloor vorige week met 0-2 op bezoek bij Tottenham Hotspur. De druk op een goed resultaat tegen Forest was zodoende groot. United leek zich daar, op basis van de eerste vier minuten, allerminst van beuwst. Al na twee minuten spelen was het raak. Taiwo Awoniyi was te snel voor de United-defensie, wachtte lang en verschalkte uiteindelijk een wat knullig ogende André Onana. Nog geen twee volledige minuten later stond het al 0-2. Willy Boly scoorde en zorgde daarmee voor totale verbazing op Old Trafford. Nog nooit kwam United zo snel op een 0-2 achterstand.

Daarna begon het reparatieproces voor de thuisploeg. Christian Eriksen maakte nog voor rust de aansluitingstreffer. De Deense middenvelder tikte van dichtbij binnen. Nog voor de theepauze kreeg Casemiro al de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij kopte voor open doel naast.

Na rust had de Braziliaanse controleur meer succes. Fernandes legde een voorzet van Marcus Rashford met het hoofd op een presenteerblaadje, waarna Casemiro afwerkte. Zijn treffer bleek het startschot voor de ineenstorting van Forest, dat zich het hele duel kranig verweerde. In de 67e miuut kregen de bezoekers een rode kaart. Joe Worrall vloerde de doorgebroken Fernandes. Met tien man lukte het uiteindelijk niet om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Rashford werd in de slotfase onderuitgehaald door Danilo, waarna Fernandes koel bleef vanaf de stip: 3-2.

Daarmee was de comeback van United compleet. Ondanks de zege zullen er zorgen zijn voor Ten Hag, die opnieuw heeft kunnen zien dat zijn ploeg vooral op defensief vlak nog de nodige stappen moet zetten.