Ten Hag uit fikse kritiek op Antony: 'Gas erop, want goed is niet goed genoeg'

Ten Hag uit fikse kritiek op Antony: 'Gas erop, want goed is niet goed genoeg'

26 augustus 2023 om 13:24

Volgens Erik ten Hag moet Antony dit jaar een flink stapje bijzetten in het team van Manchester United. Dat vertelt de trainer op een persconferentie voor het duel met Nottingham Forest zaterdag. De Braziliaan is dit seizoen nog niet op schot voor Ten Hag.

"Hij komt regelmatig in situaties waar hij een bedreiging kan vormen", begint Ten Hag positief over Antony. "Nu moet hij het nog afmaken. In de voorbereiding maakte hij twee doelpunten en gaf hij een assist. Hij gaat de goede kant op, maar nu moet het gas er wel op bij hem. Voor ons is goed nog niet goed genoeg. Hij mag niet meer worden afgeleid, de focus moet op het voetbal."

Vorig jaar zomer werd Antony voor een monsterbedrag van 95 miljoen euro overgenomen van Ajax. Vorig seizoen deed hij in 47 officiële wedstrijden mee voor United. Zijn rendement bestond uit tien doelpunten en vijf assists. In de competitie begon Antony 23 van zijn 25 duels in het basiselftal van Ten Hag. United staat op dit moment dertiende in de competitie met drie punten uit twee duels.