De Bruyne noemt lastigste verdediger: "Heeft echt alles"

De Bruyne noemt Van Dijk als lastigste verdediger: "Hij heeft echt alles"

26 augustus 2023 om 12:16

Volgens Kevin De Bruyne is er geen enkele twijfel, Virgil van Dijk is de lastigste verdediger waar hij tegen heeft gespeeld. Volgens de geblesseerde spelmaker van Manchester City is de Nederlander de meest complete verdediger die hij heeft getroffen. De twee komen elkaar nu al jaren tegen in de Premier League.

De creatieve middenvelder moet voor zijn taaiste verdedigers kiezen tussen Van Dijk, Lisandro Martínez en Thiago Silva. "Van Dijk zet ik zonder twijfel op één. Hij heeft echt alles. Natuurlijk ken ik hem goed, maar hij is tweevoetig, snel, lang en een echte leider." Silva wordt ook geroemd door De Bruyne. "Hij is ook echt geweldig, maar ik denk dat Van Dijk dat kleine stapje meer heeft."

Wat betreft Martínez houdt De Bruyne de boot nog af. "Je ziet dat hij een goede speler is, maar ik ken hem nog niet goed genoeg. Ik heb hem nog niet genoeg gezien, want ik heb maar één of twee keer tegen hem gespeeld. Dan kan je nog geen goed oordeel vellen." De Bruyne staat zelf een aantal maanden aan de kant vanwege een operatie die hij moest ondergaan aan zijn hamstring.