“Standard moet minsten een 9 op 15 pakken in de komende wedstrijden”

“Standard moet minsten een 9 op 15 pakken in de komende wedstrijden”

22 augustus 2023 om 11:54

Standard wist sinds het begin van het seizoen nog geen enkele wedstrijd wist te winnen. Carl Hoefkens en co hebben slechts één punt uit vier wedstrijden en staan onderaan de ranglijst. Philippe Albert in La Tribune werpt een blik op de situatie in Luik. 

"Hoe verder ze komen in de competitie, hoe slechter het wordt”, merkt de voormalige speler van Anderlecht op. Ze hebben nu drie of vier wedstrijden, ik heb hun wedstrijdschema bekeken, op papier... ze moeten hier de punten pakken. Als Standard niet minstens 9 of 10 van de 15 punten pakt in de volgende 5 wedstrijden, hebben ze een enorm moeilijk programma tot de rust”, gaat Albert verder. “Ze moeten dan tegen zowat alle grote namen in de competitie spelen.”

Zouden de fans al roepen dat Hoefkens ontslagen wordt als ze volgend weekend geen goed resultaat halen in het onderaan staande Kortrijk? "Ik weet het niet zeker, de fans zijn vrij kalm en dat is maar goed ook op dit moment. In de huidige situatie neem ik mijn petje af voor de supporters, of het nu Standard, RWDM of Charleroi is. Ze maken moeilijke tijden door, maar ze blijven kalm”, aldus Albert.  “Als er nog meer negatieve resultaten komen, zal het management moeten kopen. Anders krijgen ze serieuze problemen.”