Rubiales na ophef over kus: 'Geen aandacht schenken aan idioten'

Spaanse voorzitter trekt zich niets aan van kritiek: 'Geen aandacht voor idioten'

21 augustus 2023 om 15:45

De kus van de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales op de mond van WK-winnares Jenifer Hormoso leidt wereldwijd tot ongeloof, maar de hoofdrolspeler trekt zich er niets van aan. Hij wast zijn handen in onschuld.

"Ik vond het niet leuk", zei de speelster van FC Barcelona er later over. Op de beelden is te zien hoe Rubiales haar tijdens de huldiging omhelst en vervolgens op de mond kust. Tegenover Radio Marca geeft Rubiales een reactie. "Die kus? Er zijn overal idioten. Laten we geen aandacht schenken aan de idioten. Het was een moment tussen twee vrienden die iets te vieren hadden", zo zegt de voorzitter.

"We zijn hier niet voor onzin. Laten we dit negeren en genieten van de goede dingen, in plaats van bezig te zijn met losers", vervolgt Rubiales, wiens kus het wereldnieuws heeft gehaad. "Het was allemaal niet slecht bedoeld. Dat mensen hier hun tijd aan willen verspillen..."

Zondag veroverden de Spaanse vrouwen de wereldtitel door in Sydney te winnen van Engeland. Het elftal van bondscoach Jorge Vilda versloeg het Engeland van Sarina Wiegman na een goal van de Spaanse aanvoerster, Olga Carmona.