Sterk Anderlecht maakt het zichzelf overbodig moeilijk tegen Westerlo

20 augustus 2023 om 15:28
Laatste update: 20 augustus 2023 om 16:06

RSC Anderlecht heeft er opnieuw drie punten bij. Zondag speelde paars-wit een sterke partij tegen KVC Westerlo, maar in het slot kreeg Anderlecht het nog even zwaar. Uiteindelijk trok de thuisploeg de 2-1 zege over de streep. 

Bij Anderlecht begonnen nieuwkomers Rits en Flips meteen in de basis. De aanwinsten toonden zich in hun eerste partij voor paars-wit. Bij de bezoekers stond Stassin in de basis. Voor het voormalige jeugdproduct was het zijn terugkeer naar Brussel. Het werd niet de comeback, die Stassin had gehoopt.

Dolberg na 29 seconden
Anderlecht kende tegen Westerlo de perfecte start. Na 29 seconden kon de goaltune van het Lotto Park immers al klinken. Dolberg tikte snel de 1-0 tegen de touwen. Anderlecht bleef daarna de wet dicteren. Westerlo had het moeilijk, maar kon de schade wel beperkt houden. Er zelf echt gevaarlijk uitkomen zat er niet in, maar met de 1-0 ruststand was het waarschijnlijk na de flitsstart van Anderlecht niet helemaal ontevreden.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Anderlecht had de bal en de kansen, maar een tweede keer voorbij Gillekens geraken bleek toch een zware opdracht te zijn. Uiteindelijk as het Vertonghen die Anderlecht in veilige haven leek te brengen. Na een corner haalde de verdediger zijn innerlijke Ronaldinho naar boven. Op de rand van de zestien draaide hij knap weg alvorens de bal in de benedenhoek te schuiven.

Spannend in het slot
Met de 2-0 op het bord leek de match gespeeld, maar dat was zonder Jordanov gerekend. Op zo'n tien minuten van het einde scoorde de invaller de aansluitingstreffer. Westerlo geloofde plots weer in een punt en drong in het slot van de partij nog aan. Verder dan de 2-1 kwam Westerlo evenwel niet. Anderlecht start met een 9 op 12 aan het seizoen. De teller van Westerlo staat na 4 speeldagen op 1 punt.